Salát s řeřichou
Tenhle krásně zelený, pikantní salát je skvělý k masu i těstovinám nebo prostě jen tak.
- 1 kus římského salátu
- 1 balíček polníčku
- 1 hrnek řeřichy
- 1 kus okurky (, oloupané a nakrájené na půlkolečka)
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ hrnku mátových lístků
- 4 kusy jarní cibulky (, nasekané)
- 1 stroužek česneku
- mořská sůl
- černý pepř
- ½ lžíce dijonské hořčice
- 180 ml olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- Připravte dresink: do robotu dejte mátu, cibulku, česnek, citronovou šťávu a hořčici a zapněte ho. Postupně přilévejte olej a ocet, aby se všechno dobře spojilo. Na závěr přidejte sůl a pepř. Hotovou zálivku dejte do nádoby, ve které ji chcete podávat, a nechte chvíli uležet.
- Všechny druhy salátu omyjte, smíchejte s okurkou a servírujte spolu s dresinkem.