Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou
Za pět minut máte připraveno!
- 1 lžíce dijonské hořčice ( )
- 50 ml vinného octa
- 150 ml olivového oleje
- 250 g nakládané červené řepy
- 1 lžíce strouhaného křenu se smetanou (krenexu)
- 270 g uzených pstružích filetů
- 150 g řeřichy, bez silných stonků
- sůl a pepř na dochucení
- Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete.
- Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.
Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.